maanantai 18. kesäkuuta 2012

Heinolan ABC

Lähdimme lomareissulle Pohjois-Pohjanmaalle kotilomaviikon jälkeen varhain maanantaiaamuna. Tarkoituksenamme oli syödä aamupala matkan varrella kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa. Valintamme osui sopivasti reitin varrella sijaitsevaan Heinolan ABC-liikenneasemaan.

Aseman pihalla ei ole oikein auringonsuojaa, mutta olimme kuitenkin ennen aamuyhdeksää paikalla, joten saatoimme jättää kissamme huoletta autoon odottelemaan hieman takaikkunoita avaten, kunnes matka jatkuisi.

Vuosien varrella ABC-aamiaiset ovat tulleet tutuiksi ja niille on ladattu tiettyä odotusarvoa. Koska olimme tosiaan vasta yhdeksän maissa paikalla, tarkastimme ensin aamiaispöydän tarjonnan. Se oli laihahko, mutta päätimme kuitenkin ottaa aamiaiset, sillä samaan hintaan (7,50€) luultavasti olisi saanut jonkin hikisen sämpylän. No eipä paljoa parempi se aamiainenkaan lopulta ollut: paria leikkelettä, muovijuustoa (siis yksittäispakattua sulatejuustoa), tuorejuustoa, margariinia (yäk), kurkkua, tomaattia, kylmiä keitettyjä kananmunia, puuroa, kuivaksi paahdettua pekonia, lihapullia ja pyttipannua. Lisäksi sai kahvia, teetä ja kaakaota kahvilinjastosta sekä ruokalinjastosta varmaankin mehukatti-appelsiinimehua tms. Olin pettynyt.

Ja vielä enemmän, koska hinta-laatusuhde ei ainakaan tässä kahvilassa kohdannut. Eniten ärsytti, ettei tarjolla ollut munakokkelia, vaan ainoastaan tosiaan kylmiä edellispäivänä keitettyjä munia. Pekonin oli annettu paahtua uunissa mustanpuhuvaksi, mutta söin silti. Leivät olivat pussista, ei mitään tuoretta. Meidän lisäksi linjastosta söi kolme muuta henkilöä samaan aikaan, mutta mitään lisäyksiä ei ruokiin ei tehty. Miestä harmitti.

Tuskinpa enää kannattaa jättäytyä ABC-aamiaisen varaan, pitää tehdä vaikka omat eväät ja keittää tuoretta kahvia mukaan. Niinkuin silloin ennen, kun pysähdyttiin levähdyspaikalle einehtimään. Sekin voisi tuntua välillä mukavalta. Viimeksi omia eväitä matkanvarrella rouhittiin vuonna 2007 Ruotsissa automatkalla Saksaan :)


ABC Heinola 18.6.2012


Sijainti: Asema sijaitsee Heinolassa moottoritien (VT4) varrella. Opasteet ohjaavat. Näkyy myös tielle ja ehtii silloinkin vielä kääntyä etelästä tullessa.

Tuotevalikoima: Kahvi-leivonnaislinjasto, jossa valmistuotteita. Lisäksi aamiaisbuffet klo 6.00-9.45 ja noutopöytä klo 10.30-16.00/18.00. Lisäksi ruokaa saa S-Marketista sekä Hesburger-tiskiltä ja muuten voi shoppailla aseman yhteydessä olevissa liikkeissä.

Hinta: Ei hintansa väärti aamiaisbuffet 7,50€.

Ympäristö: Siisti ja rauhallinen yleisilme ainakin aamulla. Paikalla oli ehkä kymmentäkunta ihmistä.

Palvelu: Ei mairitteleva, ehkä olen-vain-täällä-töissä-asenne. Asiakkaan piti itse tiedustella, mistä saa aamiaisjuomat.

Yleisarviointi: Ei kannata pysähtyä ainakaan aamiaiselle. S-bonukset positiivista, jos niitä kerää.


3 kommenttia:

  1. Positiivista on, että saatiin syödäksemme, mutta jos oltais tultu varttia myöhemmin, ilman oltais jääty. Mutta pyttipannu oli pelkkää pottua, ketsuppi löytyi vasta viimeisen tyhjän pumpun vierestä ja poltetut pekonit ui ihrassa. Pohjanoteerausaamiainen.

    VastaaPoista
  2. ABCt on niin ketjua, niin ketjua, että ihan ällöttää. Jokaikisessä paikassa sama paska ja vielä samassa paketissa, olipa kyse suolaisista tai makeista leivonnaisista tai ruoka-annoksista. Joskus muistan lukeneeni, että ketju on saanut palautetta tästä kasvottomuudesta ja luvannut sen perusteella ottaa tarjontaan jotakin paikallisten leipureiden tai muiden tuottajien tuotteita, mutta enpä ole moiseen törmännyt. ABCt ovat vielä kaiken lisäksi kauheita hehtaarihalleja, esim. Hirvaskankaan "tehdas" on aivan karmea. Entinen tukkoinen Esso oli sentään poikaa. O tempora, o mores.

    VastaaPoista
  3. Ihme, jos ei olisi tullut palautetta, mutta en ole kyllä itsekään mitään "paikallista" ollut huomaavinani. Mitäpä sitä muuttamaan mitään kuitenkaan, kun massoihin uppoaa näinkin.

    VastaaPoista