lauantai 7. heinäkuuta 2012

Mämmen Seo

Pysähdyimme kesälomamme kotimatkalla Mämmensalmessa kahvilla. Tien vieressä houkuttimena on kyltti "tuoreet munkit" ja se toimi minulle tällä kertaa tarpeeksi hyvänä houkuttimena, kun jo kotipaikalta lähtiessä toivoin ensimmäiseksi pysähdyspaikaksi juuri tätä Seo-asemaa.

Aiemmin paikalla on toiminut pitkään Neste, mutta yllättäen noin reilu vuosi sitten kyltti oli vaihtunut Seon kylttiin. Mikäs siinä, jos polttoaineentoimittaja vaikka vaihtuisikin. En muista nyt tämän Seon hintoja, mutta Nesteen aikaan ne saivat kulmakarvat kohoamaan ja suun hämmästyksestä auki. Siis kalleudellaan. Vaan eipä ole tämä blogi niinkään auton polttoaineentankkauksesta  kiinnostunut vaan ihmisten. Sain siis myös ensimmäisen Seo-päivityksen tänne.

Kaarsin pihaan ja auto jäi avoimelle paikalle, sillä pihalla ei kovin varjoista paikkaa keskipäivällä ole. Onneksi oli puolipilvinen päivä, vaikkakin lämmin, joten saatoimme jättää kissat autoon. Paikka sijaitsee järven rannalla, joten avoimista ikkunoista tuulahteli vaihtoilmaa lemmikeille. Pihassa on jo elämää nähnyt lasten leikkipaikka. Siellä voi käydä fiilistelemässä retrohenkisesti 80-lukua (?).

Muutenkin rakennus on vaatimaton sisustukseltaan. Ikää sillä varmaan lienee, koska muistan sen lapsuudesta vuosikymmenten takaa. Ennen Mämmensalmessa toimi kaksi asemaa molemmin puolin nelostietä. Toinen, silloin Unionin asemana toiminut, paloi 70-luvulla eikä tilalle rakennuttu uutta, vaan sillä puolella tietä on nyt levähdyspaikka.

Mainittakoon lisäksi, että ennen olemassaoloani paikalla on toiminut lossi, joka on kuljettanut autoilijoita veden yli. Mutta 50-luvulla saatiin tähän tie rakennettua ja lossi lopetti toimintansa. Mahtaakohan isä ollut ollut tätä tienpätkää rakentamassa kuorma-autollaan? No joka tapauksessa hyvä, ettei sitä lossia enää ole, sen verran on liikenne kasvanut.

Olin siis etukäteen toivonut tätä Mämmensalmea taukopaikaksi ja myös mielessäni päättänyt, mitä siellä ottaisin. No munkin tietenkin kahvin kera! Vitriinissä oli myös muita leipomotuotteita ja leipiä, mutta silmäni iskeytyivät munkkeihin. Oli hillomunkkia, munkkipossua ja munkkirinkilää. Ja kahvia sai seo baari-mukiin. Mies otti lihapiirakan nakilla, kuinkas muuten.

Päätimme mennä ulkoterassille, koska ilma tosiaan oli miellyttävä. Aurinko ei porottanut, vaan piileskeli pilvien lomassa, mutta lämmintä oli kuitenkin vienon tuulenvireen säestyksellä.

Ai, kun se valitsemani munkkirinkilä maistuikin hyvältä. Kotitekoiselta sanoisin ja se oli kaiken lisäksi suuri. Miestä harmitti, kun ei ottanut munkkipossua, mutta lihapiirakkakin oli kelpo syötävää, ei tosin paikan päällä tehty. Arvuuttelimme, oliko kurkkusalaatti itsetehtyä. Jäi arvoitukseksi.

Lähtiessämme kiitin maukkaasta munkista, johon vaatimattomasti sain vastauksen: "No hyvä, että kelpasi." Täällä ei ylpeydellä koreiltu :) Saimme, mitä halusimme ja matka jatkui Etelä-Suomea kohti hyvillä mielin.

Seo Mämmensalmi 7.7.2012

Sijainti: Aivan VT4/E75 vieressä. Etelästä mennessä pian Saarijärven risteyksen jälkeen, pohjoisesta mennessä ennen Äänekoskea.

Tuotevalikoima: Suolaista ja makeaa, myös ruoka-annoksia. Erikoisuutena tuoreet munkit! Täällä voi korjauttaa myös kulkuneuvoaan, mikä alkaa olla harvinaista huoltoasemilla.

Hinta: Edullinen. Hyvää kahvia 1,50/muki. Ruoka-annosten hintaan en kiinnittänyt huomiota, mutta munkit olivat kohtuuhintaisia.

Ympäristö: Vaatimaton, miesten vessa oli ollut siisti. Kesällä vehreä luonto ja järvimaisema kaupan päälle. Paikka on rauhallinen eikä siellä taustamusiikki pauhaa eikä puhe kaiu.

Palvelu: Asiallinen palvelu, vaikkei mies kassalla heittäytynytkään huulenheittoon. Ehkä parempi niin, olisin pitänyt vielä outona.

Yleisarviointi: Kannattaa pysähtyä ihan niiden munkkien takia ja jos niukempi tuotevalikoimakin riittää.

Jälkibongaus:

23.9.2012 Olimme siskoni kanssa liikenteessä hautajaisreissulla ja paluumatkalla hän toivoi munkkikahvia. Joten pysähdyimme Mämmen Seolla. Munkit edelleenkin makoisia, nam :) Nyt tutustuin vessatiloihinkin ja täytyy kyllä sanoa, että noinkin pienellä huoltamolla soisi siisteyden tason olevan hieman parempi. Siitä siis pienet pyyhkeet; joita toivoisi myös käsienpesun jälkeen löytyvän. Gulf-retroilijoille huoltamolta löytyisi ihania oransseja Gulf-t-paitoja edulliseen 12 euron hintaan!

5 kommenttia:

 1. Hyvä, että Pena otti lihapiirakan nakilla (!!!) eikä munalla. Olisin vähän huolestunut ;-D

  VastaaPoista
 2. Ja maksoi rahalla eikä niinkuin ennen vanhaan hampurilainen munalla ja maito rahalla! :)

  VastaaPoista
 3. Paikka oli vaatimattomuudestaan huolimatta kaikkein viihtyisimpiä tähän asti käydyistä.

  VastaaPoista
 4. Toisella puolella oli Kesoil, vanhempani omistivat sen 60-70-luvun vaihteessa.
  Itse olin silloin n. 10-vuotias bensanmyyjä. Nuo munkit tehtiin siihen aikaan nimen omaan Kesoililla. SEO oli siihen aikaan Shell.

  VastaaPoista