maanantai 2. heinäkuuta 2012

Iin Autokeidas

Päiväreissulla Haaparantaan piipahdimme tulomatkalla suurella Autokeitaalla. Nettisivujen mukaan näitä taukopaikkoja on kaksi, alkuperäinen Forssassa ja nyt myös Iissä. Kyseessä on yksityinen yritys, jolla alunperin oli Esson huoltoasema. Nyt pihassa oli Nesteen pumput, eihän Esson baareja enää ole olemassa Suomessa muutenkaan.

Harmittaa, kun tämä asema oli ainoa bongauspaikka päiväreissulla, mutta kotona nautitun aamupalan siivin liitelimme perille saakka. Seuraavalla kerralla sitten päivitystä muualta.

Autokeitaan alue tuntui valtavan suurelta Iissä, joka on kuitenkin aika pieni paikkakunta. Ihmettelimme myös  huoltoasemien määrää siellä. Laskimme niitä olleen ainakin viisi! Ehkä paikkakunta on kuitenkin sopiva tankkauspaikka Oulun ja Kemin välillä. Tämän aseman yhteydestä löytyy niin Kärkkäinen, Hesburger kuin K-marketkin ravintola-kahvilan lisäksi.

Astuessani sisään tuntui kuin olisin tullut suureen halliin. Kaikki tuntui olevan isoa: pöytiä oli kahdella taholla tilassa, kauppa näytti ovelta katsottuna huomattavan suurelta, leivonnais- ja voileipätiski oli pitkä samoin noutopöytä ja tilaa niiden ympärillä runsaasti. Kahvilaan oli saatu mahtumaan jopa vuoden 1926 Studebaker. Ainakin oli varauduttu suuriin asiakasmääriin... Mutta vessaosasto oli noihin edellämainitsemiini tiloihin nähden suhteessa pieni. Siellä oli puolenkymmentä vessaa ja mietin jonoa, kun asemalla todella olisi paljon väkeä. Nyt oli varmaankin aika hiljaista. Sen huomasi myös siitä, että kahvittelu-ruokailusalin toinen puoli oli aidattu eikä sinne siis ollut mitään asiaa.

Vierailijoiden määrästä sai pientä vihiä myös tarkistamalla leivonnais- ja voileipätiskin. Tarjolla oli suhteessa tiskin kokoon aika vähän. Pakattuja leipiä, ei kiitos - prinsessaleivos, ehkä - kermamunkki, jee :) Jälkeenpäin harmittelin, etten sittenkin ottanut euron hillomunkkia, sillä maksoin voilla leivotun pullapitkon hinnan edellispäivän mauttomasta munkista, jonka päällä oli sentti sokerikuorrutetta. Kaavin sokerikuorrutteen pois.

Kyllä painan kaasua sen verran, että käyn vaikka jollain niistä neljästä muusta huoltoasemasta seuraavalla kerralla, kun tarvetta tulee. Huomiokaa muut kuitenkin kaasutellessanne, että aseman kohdalla on 60km/h rajoitus.

Neste Autokeidas 2.7.2012


Sijainti: Sijaitsee Iin kunnassa aivan nelostien (VT4/E75) varrella. Näkyy tielle.

Tuotevalikoima: Löytyy leivonnaiset ja leivät, noutopöytä ja annosruokia. Lisäksi tiloissa kaksi kauppaa ja hampurilaisravintola.

Hinta: Kahvi oli normaalihintainen, mutta vanhan kermamunkin hinnalla olisi saanut voilla leivotun leetan ja rusinat päälle.

Ympäristö: Tila on suuri ja siellä kaikuu, musiikki oli aika suurella. Miehen mukaan miesten vessa on siivoton. Likaisia pöytiä ja asiakkaiden tarjottimia niillä. Osa salista oli aidattu, ettei sinne mennä istuskelemaan.

Palvelu: Minua ei ymmärretty aluksi, vaikka mielestäni puhuin suomea oulunmurteella. Sain kuitenkin ostokset maksettua.

Yleisarviointi: Käy, jos haluat nähdä Studebakerin. Minä kaasuttelen vastaisuudessa ohi.

3 kommenttia:

 1. Lounas oli hinnaltaan siedettävä 8,80. Joissakin muissa paikoissa se maksaa enemmän.

  VastaaPoista
 2. Nyt voin minäkin kommentoida, kun olen tuolla Autokeitaassa käynyt kerran viime marraskuussa. Silloin oli siistiä, myös naisten vessassa. WC-tilat on ns. tuottamattomia tiloja ja niistähän sitä ensimmäisenä säästetään isoissa paikoissa, vaikka se aiheuttaisikin loppupeleissä asiakkaiden menetyksiä.
  Muistan Iistä sen, että kahvi oli tymäkkää! Ihan hyvää kuitenkin ja loppumatka Tervolaan sujui ystävieni kanssa taatusti hereillä :)

  VastaaPoista
 3. Naistenvessa oli tällä kertaa ihan ok, ihmettelen tosin vieläkin sitä tilaojen suhteellista kokoeroa, mutta oot AI aivan oikeassa. Eihän ne tilat tuota kuin jätettä.

  Yksi lisähuomio arviointiin. Pikkulusikoita ei ollut nimeksikään, mutten maininnut asiasta, kun itselleni riitti :)

  VastaaPoista