sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Vaskikello

Vaskikello ei varsinaisesti ole huoltoasema, vaan ravintola. Ja sitten niitä kelloja koko piha täynnä. Pitkään Vaskikello oli ylhäisessä yksinäisyydessä, kunnes tien toiselle puolelle nousi ABC Pyhäjärvi. Siitä teen bongauksen erikseen.

Päivitän nyt kuitenkin Vaskikellon huoltamoblogiini, sillä useasti tankkaamme pihassa sijaitsevan Neste Oil Express Pyhäjärvi Vaskikellon pumpulta edullista polttoainetta. Express-pumput sijaitsevat samassa pihassa ja muistelisin, että siellä on aina myyty Nesteen polttoainetta. Korjaa, ken tietää paremmin.

Kävin kotiinpaluumatkalla ensi kertaa pitkästä aikaa myös kahvilla ja munkilla. Munkkirinkilät paistetaan varmasti paikan päällä, sen verran tuoreelta maistui.

Vaskikello on muuttunut hyvään suuntaan. Ennen rakennus oli tummanpuhuva, jopa synkännäköinen hirsirakennus, mutta nyt se on kohottanut remontilla kasvojaan. Ulkokuori on saanut vaaleanharmaansinisen sävyn. Kahvittelin hieman hämyisessä nurkkauksessa, mutta tilaa löytyy myös valoisemman ravintolasalin puolelta. Ikkunoissa on kauniita lasikelloja, joten rauhoitti mieltä siinä samalla, kun kahvia siemaili. Jollakin hyvällä tavalla aika pysähtyi hetkeksi. Sitten olikin taas hyvä jatkaa vauhdikkaasti kotia kohti.


Vaskikello 9.9.2012
 
Sijanti: Vaskikello sijaitsee nelostien (E75) varressa eikä sitä voi huomaamatta ohittaa. Jo ennen Vaskikelloa ilmoitetaan tulevasta nähtävyydestä ja peltipoliisit välittömässä läheisyydessä auttavat kaasujalkaa hölläämään.

Tuotevalikoima: Paikka on ruokaravintola ja kahvila, pientä purtavaa saa myös mukaan. Ei varsinaisesti huoltoasematarvikkeita.

Hinta: Kahvimuki maksoi 1,80€, joten ok ja munkkirinkiläkin normaalihintainen.

Ympäristö: Kahvila hieman hämärä, mutta ikkunoissa olevista lasikelloista plussaa. Vessat sijaitsevat erillisessä rakennuksessa.

Palvelu: Kassaa sai hetkisen odottaa, mutta ystävällinen palvelu joka tapauksessa.

Yleisarviointi: Parantanut mielikuvaa menneiden vuosien varrelta. En havainnut, että päärakennuksessa olisi ollut edes invavessaa, joten liikuntarajoitteiselle ruokailijalle saattaa aiheuttaa hankalan tilanteen.

1 kommentti:

  1. Kivempi paikka, kuin toisella puolella oleva ketjuyritys-ABC, vaikka onkin tätä hieman karumpi. Pitäisi joskus syödä Vaskikellossa käydessä.

    VastaaPoista