perjantai 21. syyskuuta 2012

Hartolan Taukotupa

Ja taas oltiin menossa kohti pohjoista. Tällä kertaa ei taival ollut siitä iloisimmasta päästä, koska olimme siskoni kanssa matkalla perhetutun hautajaisiin. Se oli raskas viikonloppu.

Lähdimme jälleen matkaan töiden jälkeen ja taukopaikaksi valikoitui jälleen Hartola. Tällä kertaa pysähdyimme Taukotuvalla. Pohjolanraitiksi sitä tulee myös kutsuttua. Taukotupa on yksityisomistuksessa, mutta samassa yhteydessä voi ihmisten lisäksi tankata auton St1:n kylmäasemalla.

Paikka on kuulu höyrymakkaroistaan ja lihapiirakoistaan. Olen jälkimmäistä syönyt ja hyväksi todennut. Tällä kertaa tyydyimme leipään ja kahviin. Siinä kahvia nauttiessamme sisko huikkasi ja kun käännähdin katsomaan, niin siinähän oli ilmielävänä legendaarinen Jorma Kääriäinen :) Sitähän on melkeinpä sukua julkkikselle, ellei jo aiemmin ole oltu.

Taukotupa 21.9.2012

Sijainti: Taukotupa sijaitsee nelostien (E75) varressa. Myös tätä paikkaa mainostetaan hyvissä ajoin ennen saapumista. Takaisin liikenteeseen tullessa kannattaa katsoa vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle, ja polkaista kaasu pohjaan. Siinä ajetaan aika lujaa nimittäin eikä kannata jäädä alle potkuroimaan.

Tuotevalikoima: Kahvilatuotteita, juomia sekä makeisia myös mukaanotettavaksi. Kuuluisia lihapiirakoita eri täyttein, höyrymakkarat löytyvät kassalta. Lisäksi valmiita voileipiä sekä makeita leivonnaisia.

Hinta: Kahvi 1,90€ ok, mutta leivät minusta hieman hinnakkaita. Lihapiirakka nakeilla, kananmunalla sekä sipulilla ei kuitenkaan ole kovin paljon kalliimpi (6€).

Ympäristö: Hirsirakenteinen kahvila, jossa useammassa tilassa voi kahvitella, myös yläkerrassa. Hieman sokkeloinen ja mausteet erikseen keskellä tilaa. Pöydät kaipaisivat useammin puhdistusta, vessatilat ihan ok.

Palvelu: Useimmiten asiallinen palvelu, hymykin nuorelta kassalta irtoaa. Kassakuitin saa vain erikseen pyytäessä.

Yleisarviointi: Suosittu paikka myös rekkamiesten keskuudessa. Vanhempien kanssa liikkuessa sopivassa paikassa vessa- ja kahvitauolle. Valitettavasti kesäisin pyörätuolipaikalla on jäätelökioski, mutta kyllä auton saa silti lähellä ovea parkkiin.

4 kommenttia:

 1. Mielestäni sinun pitää muokata toista lausetta. EI "tälläkään kertaa", vaan "tällä kertaa", koska yleensä sinun matkasi pohjoiseen ovat siitä iloisimmasta päästä!

  VastaaPoista
 2. No, se tarkoitti vaan sitä, että edelliselläKÄÄN kerralla ei ollut kovin iloiset tunnelmat, kun äiti oli sairaana.

  VastaaPoista
 3. Mutta sitä sinä et jutussasi kerro. Ei lukija voi arvata, mitä sun päässä liikkuu! Nih. No, nytpähän on korjattu mulle mieleiseksi ;-D

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvät lihikset oli, kun tuli syötyä kesälomaltapaluumatkalla, nami nami. Vessatekniikassa oli tosin ongelmia, minkä valitettavasti huomasin liian myöhään, mutta tulipahan käytyä. Yritin siitä henkilökunnalle ilmoittaa, mutta kassalla palvelu taisi olla niin paljon tärkeämpää...

  VastaaPoista